Aknokta Bilgisayar Ltd. Şti.
Tekstil sektöründeki gelişmeleri yakından takip eden firma kurucularımız, sektöre katkı yapabilmek adına 1993 yılından itibaren bu süreçleri incelemiş, planlarını yapmış ve çözüm önerilerini sunmuştur. O dönemde en çok ihtiyaç duyulan terbiye üretim takip sistemleri konusunda bilgisayar yazılımı geliştirmeye karar vermişlerdir. Yaklaşık 4 yıl süren Ar-Ge çalışmalarının ardından, birkaç işletmede üretim süreçlerini ve maliyetleri kontrol altına alan yazılımımızın ilk versiyonu hazırlanarak kullanıma sunulmuştur. Bu yazılımı sektöre tanıtmak amacıyla 1997 yılında Aknokta Bilgisayar Hizmetleri San.Tic.Ltd.Şti. kurulmuş ve halen faaliyetine devam etmektedir.
Ar-Ge faaliyetlerimiz sonucu 2001 yılında yeni versiyonumuzu piyasaya sürüp uzun bir süre bu versiyon üzerinde çalışmalarımıza devam ettik ve sektörün ihtiyaçlarına yanıt verdik. Zaman içinde istekler ve ihtiyaçlar gelişti. Hemen her ihtiyacı karşılasak da değişen talepleri göz önünde bulundurarak gelişmeye devam ettik. Teknolojik yeniliklerin altyapımızı aşacağı öngörüsüyle Ar-Ge çalışmalarımızı kesintisiz sürdürdük. Kadromuzu uzman personellerimizle güçlendirip, kurumsal kimliğimizi daha profesyonel bir yapıya dönüştürdük.
Sonuç olarak, 2019 yılında yeni nesil yazılımlarımızı sektöre sunduk ve halen üzerine geliştirmeler yaparak teknolojik yenilikleri yazılımımıza entegre ediyoruz.
İlk yıllarda tekstil sektörü dışında denizcilik ve nakliye sektörlerinden de yazılım talepleri aldık. Ancak zamanla yalnızca tekstil sektöründe uzmanlaşmayı hedefledik. Eski müşterilerimize sorunsuz hizmet vermeye devam ederken, diğer sektörlerden gelen talepleri geri çevirerek tüm enerjimizi tekstil sektörüne odakladık.
Her zaman iş dünyasını takip ederek sadece üretim konusunda uzmanlaşmayı hedefledik ve bu amacımıza ulaşmış olduk. Sektördeki çeyrek yüzyıllık geçmişimiz, bu kararlılığımızın bir kanıtıdır.
Niçin Aknokta Bilgisayar?
Yazılımlarımızı tasarlarken, kullanımının basit olmasını amaçladık. Ancak, basit ekran tasarımlarının fonksiyonel olmaması ve bazı ihtiyaçlara cevap verememesi gibi dezavantajlarla karşılaştık. Bu konuda uzun süre çalışarak, sadelikten ödün vermeden fonksiyonel bir yapı geliştirdik. Ak-Win, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek esneklikte tasarlanmıştır.
Günümüzde, hiçbir kullanıcıya "onu yapamayız" ya da "bu olmaz" gibi cevaplar vermedik. Yazılımımız, kullanıcı dostu olup tüm ihtiyaçları mükemmele yakın bir şekilde karşılamaktadır. Bu nedenle, kullanıcılarımızla olan ilişkimizde her zaman başarılı olduk.
Şu anda, mevcut yazılımımızı geliştirmenin yanı sıra yeni nesil Ak-Win ile ilgili planlar yapıyoruz. Yeni teknolojiler doğrultusunda Ak-Win’in dördüncü neslini geliştiriyoruz. Yapay zekâ tabanlı yeni nesil Ak-Win ile otomatik üretim süreçlerini oluşturmayı ve hatasız çalışma koşulları sunmayı hedefliyoruz.
Ak-Win Çalışma Sistemi
Ak-Win’de ekran tasarımları basit, kullanışlı ve fonksiyoneldir. Kullanıcılar, istedikleri her şeyi kolaylıkla yapabilirler. Ayrıca, kısa yol tuşları sayesinde programı mouse kullanmadan yalnızca klavye ile de kullanmak mümkündür. Bu özellik, hız ve kolaylık sağlarken, dikkat dağılmasını engeller.
Ak-Win yazılımı, kullanıcı bazlı çalışır ve her kullanıcının bir giriş kodu ve şifresi bulunur. Kullanıcılar, yetkileri doğrultusunda işlem yapabilirler. Gerekli durumlarda kayıt silme ya da değiştirme yetkisi verilmez ve kayıtlarda detaylı log takibi yapılır.
Geliştirdiğimiz raporlama sistemleri sayesinde kullanıcılar, istedikleri sonuçları kolaylıkla elde edebilirler. Raporları Excel’e aktararak formatlarını değiştirebilirler. Ayrıca, yazılımda meydana gelen yenilikler tüm kullanıcılara sunulur ve gerekli eğitimler verilir.
Ak-Win, yüksek donanım özellikleri gerektirmez. En basit bilgisayar sistemlerinde bile çalışabilir. Windows 7 ve üzeri işletim sistemlerine sahip tüm bilgisayarlarda rahatlıkla çalışır. Gerektiğinde, uzak masaüstü bağlantısı ile dünyanın herhangi bir yerinden bağlantı kurulup, program çalıştırılabilir.
Ayrıca, Ak-Win farklı yazılımlarla entegre çalışabilir. Muhasebe programları, işletme otomasyonları, dozajlama makineleri ve web sayfaları ile entegrasyon sağlanabilir. Ayrıca, makinelerle farklı haberleşme yöntemleri ile bilgi alışverişi yapılabilir.
El terminalleri ile Android sistem üzerinde kumaş girişleri, barkodlu üretim takipleri ve sevk işlemleri gibi modüller de bulunmaktadır.